Bezoek aan Selcuk en Sirince
Door: Eygje
Blijf op de hoogte en volg Eygje
20 April 2013 | Turkije, Selçuk
Het was een boeiend bezoek waarbij onze gids ons verschillende dingen over zijn geloof vertelde De moskee heeft een afwijkende vorm, hij heeft 2 koepels en tegenwoordig heeft een moskee er één die alles verbindt.We zagen ook een koran met heel mooie versierde pagina's. Er waren ook nog een paar oude fresco's te zien. Na dit bezoek vertrokken we naar het centrum van het dorp, liepen door een paar gezellige straatjes en werden door de gids getrakteerd op appelthee.
Vervolgens reden we de bergen in, we hebben gelukkig een heel goede en rustige chauffeur, wat op deze kronkelweg wel prettig was. we genoten van het mooie uirzicht, de vele perzikbomen en olijfgaarden.Het dorpje zelf is nog zo als vroeger, en nu zijn er ook heel veel leuke dingen te koop zoals, kruiden en olijfproducten.WE bezochten nog een kerkje, waar we heel steil voor omhoog moesten, dus dat zou al een reden kunnen zijn dat het zo vervallen is. Er is nog maar heel weinig van over, de muren staan er nog, een paar fresco.s (behoorlijk beschadigd) Verder werd het bewoond door een groep zwaluwen.We hebben in het dorp gegeten waar we werden verrast op een orginele turkse maaltijd. Ook proefden we Ayran, een soort yoghurtdrank met wat zout erdoor, uit een koperen bekertje. Ook proefden we Salgam Suijo, een wortel en granaatappeldrank, het smaakte behoorlijk zuur. Na nog wat shoppen kwamen we heel voldaan weer in ons hotel aan en konden nog lekker genieten van het schitterende weer.
20 April 2013 - 18:08
Jan En Thera:
Hallo allemaal, twee berichten op een dag, dan zijn we weer helemaal op de hoogte! Leuk om ook de foto's bij de verhalen te zien, dat maakt het compleet. Jullie maken heel wat mee daar, het klinkt soms zelfs wat avontuuurlijk! Het is ook hier vandaan duidelijk dat het een mooie reis is! Geniet er weer van en tot de volgende keer. Fijne zondag en groetjes, Jan en Thera -
20 April 2013 - 18:40
Ingeborg En Daan:
Dag allemaal, jullie verwennen ons wel met 2 berichten vandaag. Het is zo leuk om jullie te volgen, zeker ook door de foto's bij de verhalen. Wat fijn dat jullie zoveel zien en ervaren. Geniet maar van het mooie weer, hier schijnt de zon wel, maar... nog wel een koude wind. Een goede zondag en hartelijke groeten, Ingeborg en Daan -
20 April 2013 - 18:50
Aartje:
Hoihoi
Wat een mooie excursies. Prachtige foto's! -
20 April 2013 - 18:52
Hans En Jonie Oskamp:
Nu we de verslagen lezen,komt alles weer boven,het was al in 1996 en 1998. Maar met de foto,s er bij en de foto,s beleven we het ook weer! Jullie genieten erg, is ook leuk met al je gemeenteleden dit te doen! Geniet maar weer,wij zullen het maandag op de zang even kort vertellen! Fijne zondag en groeten aan bekenden. Hans en Jonie -
20 April 2013 - 20:20
Karel En Joke Honders:
Dag vakantiegangers,
Wanneer wij jullie dagelijks kunnen volgen bekruipt ons het Israel-reis-gevoel. Voor de bijbelkringleden moet deze reis helemaal aanspreken wanneer wij terugdenken aan de Bijbelstudies uit Openbaringen.
Wij kunnen ons voorstellen dat jullie op het eiland Patmos het gevoel gehad moeten hebben van
" ja.....hier is dit dan allemaal gebeurd wat aan Johannes is geopenbaard" en dat wij 2000 jaar verder dit als Bijbelboek een winterseizoen lang Bijbelstudies uit hebben mogen houden, wonderlijk
Wij blijven jullie volgen, wij zijn heel nieuwsgierig naar de bezoeken aan Ikonium / Derbe en omgeving. Daar zijn wij twee jaar geleden ook geweest, heel mooi daar. Dit was de het gebied waar Paulus Timotheus voor het eerst ontmoette. Doe vooral de groeten aan onze Zuid-Afrika reisgenoten
Bedankt Wim en Eygje
20 April 2013 - 21:40
Anja:
Mooie dingen kijken, lekker winkelen, heerlijk zonnetje, klinkt helemaal goed! geniet! Knuffel, Anja -
20 April 2013 - 23:09
Heleen Bijl:
ja we misten het verslag van gisteren al.ziet er weer goed uit, sfeer moet je proeven he. we zijn net thuis, hadden een oranje concert in de grote kerk met de Urker Martin Mans formation. het was schitterend, en een kerk vol bezoekers, dus puur genieten.
goede zondag allen toegewenst. Heleen & Arie -
21 April 2013 - 12:52
Debora Bakelaar:
Hallo papa en mama
Wat fijn dat jullie het leuk hebben!
En nog veel plezier:-)
Groetjes vanuit alphen! -
21 April 2013 - 13:20
René En Dorine:
Dag Pa en Ma en overige reisgenoten,
Fijn dat jullie het goed hebben. Het is voor het thuisfront leuk om het verslag en de foto's binnen te krijgen.
Een goede zondag toegewenst.
Een hartelijke groet vanuit het zonnige Boskoop.
René en Dorine
21 April 2013 - 14:21
Rob En Therèse:
Ha pa en ma Westdijk,
Wat een verhalen allemaal! Leuk om te lezen wat jullie allemaal aan het doen zijn. Geniet ervan met de hele club en een fijne zondag verder.
Groeten van Rob, Therèse, Maartje en Famke -
21 April 2013 - 14:58
Ingmar En Sandra:
Lieve Pa en Ma Remmelzwaal.
Ziet er mooi uit allemaal. Leuk om de verslagen te lezen en de foto's te bekijken. Jullie hebben volgens ons al veel gezien. Geniet van deze vrije dag.
Groetjes, Ingmar, Sandra, Salomé, Jedidja, Mirte en Syenne (die hier logeert) -
21 April 2013 - 16:41
Piet En Annie Sijpestein:
Dag allemaal, wat fijn dat jullie het zo goed hebben op deze reis,wij hebben ook zo van alle moois
in Turkije genoten, de gastvrijheid en het landschap.Vanmorgen was ook alles goed in de Sionskerk
geen nieuws, we kunnen nog wel even zonder jullie. Eijgje en Wim bedankt voor jullie kaart, attent.
Groeten van Piet en Annie Sijpestein. -
23 April 2013 - 15:46
Jeanette De Haas:
Dag pa & ma (van den Broek) en iedereen,
Het ziet er geweldig uit op de foto's, ik krijg meteen zin om op reis te gaan...
Geniet van de dagen!
Jeanette